Nieuws

Speelgoedbank stopt in gemeente Leudal per 1 mei 2024

PERSBERICHT 12-04-2024

 

 

Vanaf 2018 is de Speelgoedbank Peel & Maas / Leudal actief in de gemeente Leudal en veel kinderen en gezinnen hebben hier inmiddels dan ook gebruik van gemaakt. De afgelopen jaren zagen we echter gaandeweg een terugloop in de belangstelling van donateurs voor de Speelgoedbank in Leudal, waardoor de inkomsten sterk terugliepen. Ook bleek het een steeds grotere uitdaging om de organisatie rondom de Speelgoedbank in Leudal rond te krijgen. Tenslotte heeft de Stichting Leergeld Leudal vorige maand aangekondigd om praktische redenen te stoppen met de uitreiking van de bonnen. Dit alles heeft het bestuur doen besluiten de activiteiten van de Speelgoedbank in Leudal te stoppen per 1 mei 2024.

We bedanken alle donateurs en vrijwilligers die zich in de afgelopen jaren voor de Speelgoedbank in Leudal, en dus voor de kinderen van Leudal, hebben ingezet!

De Speelgoedbank die inmiddels meer dan 12 jaar bestaat, blijft doorgaan in de gemeente Peel en Maas, waar deze stichting destijds ook is ontstaan.

Voor meer informatie:

Dhr. R. Peeters-voorzitter bestuur Speelgoedbank

E: r.peeters@hoerakindercentra.nl T: 06-47165558

Ut P&M Hoes haalt 12.263 euro op voor de Speelgoedbank!

December 2023

De 10e editie van Ut P&M Hoés heeft voorlopig 12.263 euro opgebracht. Het bedrag wordt gedoneerd aan de Speelgoedbank. De eindejaarsactie van Omroep P&M werd zaterdagavond 23 December afgesloten met de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag.
‘Heel mooi om te zien’
Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas kwam vrijdagavond om 21.00 uur langs bij Ut P&M Hoés om het eindbedrag bekend te maken. Dit deed ze niet alleen, want ook kinderburgemeester Stan Gubbels was erbij. Tijdens deze jubileumeditie was Ut P&M Hoés gevestigd in het theater van DOK6. Ook P&M-voorzitter Maurice Vervoort en Josine van Loon van de Speelgoedbank gaven een korte toespraak.
De burgemeester sprak haar waardering uit voor de actie. “Er is ontzettend hard gewerkt door iedereen, voor en achter de schermen. Heel mooi om te zien hoeveel mensen op de been zijn gekomen.” Kinderburgemeester Stan vond het bijzonder om bij de ontknoping aanwezig te zijn. Hij kwam zelf ook in actie. “We hebben met de hele school lege flessen ingezameld, in totaal 600 stuks. Daarmee hebben we 400 euro opgehaald.”
Speelgoedbank het goede doel
Sinds vrijdag voerde P&M actie voor mensen in armoede. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om met zijn of haar verjaardag een cadeautje te krijgen, óók in Peel en Maas en Beesel. Daarom was de Speelgoedbank dit jaar het goede doel. Deze organisatie verstrekt cadeaubonnen zodat mensen in armoede toch een cadeautje kunnen kopen. De slotavond van Ut P&M Hoés wordt muzikaal afgesloten door de All Stars Band, een samenstelling van de beste muzikanten uit de regio.
Maurice Vervoort, Wilma Delissen en Stan Gubbels reiken de cheque uit aan Josine van Loon van de Speelgoedbank

Ut P&M Hoes: Josine en Rudie delen verrassingen uit

NHA deelt cheque uit aan Speelgoedbank

Black Friday actie Ondernemers Panningen levert ruimt 1000 euro op

December 2023

De actie van de ondernemers in Panningen Black Friday heeft ruim 1000 euro opgebracht voor de Speelgoedbank. Een cheque werd dinsdag uitgereikt aan de organisatie.
“Kinderen die met hun verjaardag geen cadeautje kunnen krijgen, gunnen wij wel iets leuks”, vertelt Sem Smolenaers van FashionStash. Samen met Vivian Hunnekens (La Viv) en Tara Diterwich (Tara) nam ze het initiatief.
Alle deelnemende winkels stelden een prijs beschikbaar. De winkels die meededen, kregen een spaarpotje op de toonbank. Ook was er een speciale prijzenactie. Het leverde in totaal 1029,27 euro op.
Tara Diterwich, Vivian Hunnekens en Sem Smolenaers reiken de cheque uit aan Rudie Peeters van de Speelgoedbank

Asdesk BV doneert kabinetsbonus

November 2022

Ondernemer Asdesk doneert de bonus van 190 euro die het kabinet uittrekt voor alle huishoudens in de maand november en december aan het goede doel Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Daan Janssen, eigenaar van Asdesk BV,  reikt de cheque uit aan Rudie Peeters van de Speelgoedbank

Netwerkclub Vici overhandigt cheque aan Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal

November 2022

Op vrijdag 18 november vond een BierBitterballenBingo plaats bij café Tinus in Panningen. Tijdens deze uitverkochte avond, georganiseerd door Netwerkclub Vici, werd geld ingezameld voor de Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Sanne Noorman, voorzitter van Netwerkclub Vici, is erg tevreden met de opbrengst van de avond. “Wij zijn verheugd te kunnen melden dat tijdens onze BierBitterballenBingo maar liefst € 1275,- is opgehaald voor de Speelgoedbank. Vooral in deze tijden, waarin de ene crisis de andere opvolgt, vinden wij het fijn dat we met dit bedrag vele kinderen een mooi verjaardagscadeau kunnen bieden. Wij willen de sponsoren en bezoekers van de bingo dan ook enorm bedanken voor hun bijdrage.

Anke Neessen – van Oerle en Inge van de Riet, beiden lid van Netwerkclub Vici, overhandigen de cheque aan Rudie Peeters, voorzitter van de Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Jumbo schenkt opbrengst statiegeldactie aan de Speelgoedbank

Oktober 2022

De jarige Speelgoedbank Peel, Maas en Leudal kreeg van Jumbo Panningen een cheque ter waarde van 312 euro. Dit bedrag werd bijeengebracht door klanten die het tegoed van hun statiegeldbon aan de Speelgoedbank schonken. Rudie Peeters en Josien van Loon, bestuursleden van de Speelgoedbank, namen de cheque in ontvangst.

“De Speelgoedbank bestaat dit jaar 10 jaar”, vertelt Rudie Peeters. “Met deze donatie van Jumbo Panningen en de bijdragen die wij van andere bedrijven en particulieren krijgen, zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien toch een mooi verjaardagscadeau krijgen. In deze tijd is dat meer dan ooit nodig. Superfijn dus dat zoveel mensen hun statiegeldbon aan de Speelgoedbank gaven!”

Harald van Beek van Jumbo Panningen reikt de opbrengst van de statiegeldactie uit aan Rudie Peeters en Josine van Loon van de Speelgoedbank.

Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal bestaat dit jaar 10 jaar!

April 2022

Bekijk het volgende filmpje waarin Rudie en Josine uitleggen waarom de Speelgoedbank is opgericht en hoe we werken: https://www.youtube.com/watch?v=1usdAcTzgvg

Stichting Leergeld helpt de Speelgoedbank

Leudal, 1 september 2020Elk kind verdient een cadeau op zijn verjaardag. Door het uitreiken van speelgoedcheques aan gezinnen met een kleine beurs maakt Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal dat mogelijk. Om deze gezinnen beter te bereiken, werkt de Speelgoedbank vanaf 1 september 2020 in de gemeente Leudal samen met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.

“Wij gunnen elk kind een fijne verjaardag met een mooi cadeau”, vertelt Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal. “Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 14 jaar die het financieel moeilijk hebben, krijgen daarvoor in de maand van de verjaardag van hun kind een speelgoedbon van 30 euro. In Peel en Maas worden de bonnen uitgedeeld via de WegWijzer van Vorkmeer. In de gemeente Leudal konden we de gezinnen die onze hulp kunnen gebruiken moeilijker bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.”

Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw ondersteunt gezinnen bijvoorbeeld met het vergoeden van zwemlessen voor Diploma A, aanschaf schoolspullen,  een fiets of laptop. Ook maakt de stichting het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan schoolreisjes, KVW en sportieve of culturele activiteiten. Voorzitter Richard Verheul: “In 2019 hebben we in de gemeente Leudal 264 kinderen kunnen helpen. We hebben de mensen die de steun van de Speelgoedbank goed kunnen gebruiken dus in beeld. Onze vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat de speelgoedbonnen bij de juiste kinderen terecht komen. Door onze samenwerking kan de Speelgoedbank de gezinnen die in Leudal in aanmerking komen voor een speelgoedbon nu beter bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zich weer op hun verjaardag kunnen verheugen.”

 

Kijk voor meer informatie op www.speelgoedbankpeelenmaas.nl of www.leergeldleudalmaasgouw.nl/ Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met Rudie Peters, voorzitter Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal: 06 – 47165558 of met Richard Verheul: voorzitter Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw: 06 – 16206881

CV D'n Hab schenkt deel opbrengst 1 minuut winkelen aan Speelgoedbank

Prins Jaco I verrast de Speelgoedbank

In de laatste maanden van zijn regeerperiode verraste Prins Jaco I van CV D’n Hab uit Maasbree de Speelgoedbank met een gulle bijdrage. Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel & Maas en Leudal, kreeg van hem een cheque van 125 euro.

Ook dit jaar schonk de Coop in Maasbree een minuut gratis winkelen aan prins carnaval. Jaco: ‘Ik besloot om de helft van de waarde van de boodschappen aan een goed doel te schenken. Reden dus om er met mijn adjudanten Erik en Dennis tijdens die minuut vol voor te gaan.’ Jaco koos ervoor om het bedrag dat zijn winkelsprint opleverde aan een lokaal goed doel te schenken. Jaco: ‘Eigenlijk komt het geld bij elk goed doel prima terecht. Ik wilde echter iets steunen waar ik dichtbij sta. Letterlijk én figuurlijk. De Speelgoedbank paste wat dat betreft perfect. Ik heb zelf jonge kinderen die door mijn vrouw en mij geregeld verwend worden met een cadeautje. Ik besef heel goed dat dat niet in elk gezin vanzelfsprekend is. Ik wil andere ouders ook de kans geven om blij te worden van het gelukkige gezichtje van hun kind als het een cadeau uitpakt. Daarom heb ik de helft van de opbrengst van de minuut winkelen aan de Speelgoedbank geschonken.’ Rudie Peeters was blij verrast door het gebaar van prins Jaco I. ‘Ik vind het super dat Jaco aan ons gedacht heeft. Met zijn bijdrage kunnen we weer vijf kinderen een mooie verjaardag bezorgen!’

Asbestsanering Het Zuiden doneert 2.500 euro!

Mei 2020

Ruud Janssen, directeur van Asbestsanering Het Zuiden weet dat delen vermenigvuldigen is. In mei bood hij de Speelgoedbank een cheque aan van maar liefst 2.500 euro!

Speelgoedbank ontvangt cheque van 5.000 euro!

Oktober 2018

Niet alleen plantenkwekerij Stals viel tijdens de uitreiking van Ondernemersprijs Leudal in de prijzen. Ook Speelgoedbank Peel en Maas – Leudal voelde zich een winnaar! Voorzitter Rudie Peeters van de Speelgoedbank ontving uit handen van Lionsclub president Frank van den Essen, een cheque van maar liefst 5.000 euro. Met die gift kan de Speelgoedbank de uitrol naar de gemeente Leudal bestendigen.

Lionsclub Leudal, organisator van de Ondernemersprijs Leudal verbindt elk jaar een goed doel aan de uitreiking van de Ondernemersprijs. Bij de vorige editie ontving de Speelgoedbank ook al een cheque waarmee het mogelijk werd om de activiteiten uit te breiden naar de gemeente Leudal. Dit jaar is de Speelgoedbank in Leudal van start gegaan. Dankzij deze bijdrage heeft de Speelgoedbank voldoende middelen om inwoners van Leudal te helpen als zij aankloppen bij de Speelgoedbank. De Speelgoedbank geeft ouders die geen verjaardagscadeau voor hun kind kunnen betalen een cheque waarmee zij een cadeau kunnen kopen bij Top 1 Toys in Roggel. Rudie Peeters: ‘Elk kind verdient een fijne verjaardag. Daarom helpen wij financieel kwetsbare ouders om hun kind een echt verjaardagscadeau te geven. Want een verjaardag zonder cadeau, dat kan niet vinden wij.’

Nieuws

Asdesk BV doneert kabinetsbonus

November 2022

Ondernemer Asdesk doneert de bonus van 190 euro die het kabinet uittrekt voor alle huishoudens in de maand november en december aan het goede doel Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Daan Janssen, eigenaar van Asdesk BV,  reikt de cheque uit aan Rudie Peeters van de Speelgoedbank

Netwerkclub Vici overhandigt cheque aan Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal

November 2022

Op vrijdag 18 november vond een BierBitterballenBingo plaats bij café Tinus in Panningen. Tijdens deze uitverkochte avond, georganiseerd door Netwerkclub Vici, werd geld ingezameld voor de Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Sanne Noorman, voorzitter van Netwerkclub Vici, is erg tevreden met de opbrengst van de avond. “Wij zijn verheugd te kunnen melden dat tijdens onze BierBitterballenBingo maar liefst € 1275,- is opgehaald voor de Speelgoedbank. Vooral in deze tijden, waarin de ene crisis de andere opvolgt, vinden wij het fijn dat we met dit bedrag vele kinderen een mooi verjaardagscadeau kunnen bieden. Wij willen de sponsoren en bezoekers van de bingo dan ook enorm bedanken voor hun bijdrage.

Anke Neessen – van Oerle en Inge van de Riet, beiden lid van Netwerkclub Vici, overhandigen de cheque aan Rudie Peeters, voorzitter van de Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal.

Jumbo schenkt opbrengst statiegeldactie aan de Speelgoedbank

Oktober 2022

De jarige Speelgoedbank Peel, Maas en Leudal kreeg van Jumbo Panningen een cheque ter waarde van 312 euro. Dit bedrag werd bijeengebracht door klanten die het tegoed van hun statiegeldbon aan de Speelgoedbank schonken. Rudie Peeters en Josien van Loon, bestuursleden van de Speelgoedbank, namen de cheque in ontvangst.

“De Speelgoedbank bestaat dit jaar 10 jaar”, vertelt Rudie Peeters. “Met deze donatie van Jumbo Panningen en de bijdragen die wij van andere bedrijven en particulieren krijgen, zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien toch een mooi verjaardagscadeau krijgen. In deze tijd is dat meer dan ooit nodig. Superfijn dus dat zoveel mensen hun statiegeldbon aan de Speelgoedbank gaven!”

Harald van Beek van Jumbo Panningen reikt de opbrengst van de statiegeldactie uit aan Rudie Peeters en Josine van Loon van de Speelgoedbank.

Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal bestaat dit jaar 10 jaar!

April 2022

Bekijk het volgende filmpje waarin Rudie en Josine uitleggen waarom de Speelgoedbank is opgericht en hoe we werken: https://www.youtube.com/watch?v=1usdAcTzgvg

Stichting Leergeld helpt de Speelgoedbank

Leudal, 1 september 2020Elk kind verdient een cadeau op zijn verjaardag. Door het uitreiken van speelgoedcheques aan gezinnen met een kleine beurs maakt Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal dat mogelijk. Om deze gezinnen beter te bereiken, werkt de Speelgoedbank vanaf 1 september 2020 in de gemeente Leudal samen met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.

“Wij gunnen elk kind een fijne verjaardag met een mooi cadeau”, vertelt Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal. “Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 14 jaar die het financieel moeilijk hebben, krijgen daarvoor in de maand van de verjaardag van hun kind een speelgoedbon van 30 euro. In Peel en Maas worden de bonnen uitgedeeld via de WegWijzer van Vorkmeer. In de gemeente Leudal konden we de gezinnen die onze hulp kunnen gebruiken moeilijker bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking met Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw.”

Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw ondersteunt gezinnen bijvoorbeeld met het vergoeden van zwemlessen voor Diploma A, aanschaf schoolspullen,  een fiets of laptop. Ook maakt de stichting het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan schoolreisjes, KVW en sportieve of culturele activiteiten. Voorzitter Richard Verheul: “In 2019 hebben we in de gemeente Leudal 264 kinderen kunnen helpen. We hebben de mensen die de steun van de Speelgoedbank goed kunnen gebruiken dus in beeld. Onze vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat de speelgoedbonnen bij de juiste kinderen terecht komen. Door onze samenwerking kan de Speelgoedbank de gezinnen die in Leudal in aanmerking komen voor een speelgoedbon nu beter bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zich weer op hun verjaardag kunnen verheugen.”

 

Kijk voor meer informatie op www.speelgoedbankpeelenmaas.nl of www.leergeldleudalmaasgouw.nl/ Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met Rudie Peters, voorzitter Speelgoedbank Peel en Maas | Leudal: 06 – 47165558 of met Richard Verheul: voorzitter Stichting Leergeld Leudal en Maasgouw: 06 – 16206881

CV D'n Hab schenkt deel opbrengst 1 minuut winkelen aan Speelgoedbank

Prins Jaco I verrast de Speelgoedbank

In de laatste maanden van zijn regeerperiode verraste Prins Jaco I van CV D’n Hab uit Maasbree de Speelgoedbank met een gulle bijdrage. Rudie Peeters, voorzitter van Speelgoedbank Peel & Maas en Leudal, kreeg van hem een cheque van 125 euro.

Ook dit jaar schonk de Coop in Maasbree een minuut gratis winkelen aan prins carnaval. Jaco: ‘Ik besloot om de helft van de waarde van de boodschappen aan een goed doel te schenken. Reden dus om er met mijn adjudanten Erik en Dennis tijdens die minuut vol voor te gaan.’ Jaco koos ervoor om het bedrag dat zijn winkelsprint opleverde aan een lokaal goed doel te schenken. Jaco: ‘Eigenlijk komt het geld bij elk goed doel prima terecht. Ik wilde echter iets steunen waar ik dichtbij sta. Letterlijk én figuurlijk. De Speelgoedbank paste wat dat betreft perfect. Ik heb zelf jonge kinderen die door mijn vrouw en mij geregeld verwend worden met een cadeautje. Ik besef heel goed dat dat niet in elk gezin vanzelfsprekend is. Ik wil andere ouders ook de kans geven om blij te worden van het gelukkige gezichtje van hun kind als het een cadeau uitpakt. Daarom heb ik de helft van de opbrengst van de minuut winkelen aan de Speelgoedbank geschonken.’ Rudie Peeters was blij verrast door het gebaar van prins Jaco I. ‘Ik vind het super dat Jaco aan ons gedacht heeft. Met zijn bijdrage kunnen we weer vijf kinderen een mooie verjaardag bezorgen!’

Asbestsanering Het Zuiden doneert 2.500 euro!

Mei 2020

Ruud Janssen, directeur van Asbestsanering Het Zuiden weet dat delen vermenigvuldigen is. In mei bood hij de Speelgoedbank een cheque aan van maar liefst 2.500 euro!

Speelgoedbank ontvangt cheque van 5.000 euro!

Oktober 2018

Niet alleen plantenkwekerij Stals viel tijdens de uitreiking van Ondernemersprijs Leudal in de prijzen. Ook Speelgoedbank Peel en Maas – Leudal voelde zich een winnaar! Voorzitter Rudie Peeters van de Speelgoedbank ontving uit handen van Lionsclub president Frank van den Essen, een cheque van maar liefst 5.000 euro. Met die gift kan de Speelgoedbank de uitrol naar de gemeente Leudal bestendigen.

Lionsclub Leudal, organisator van de Ondernemersprijs Leudal verbindt elk jaar een goed doel aan de uitreiking van de Ondernemersprijs. Bij de vorige editie ontving de Speelgoedbank ook al een cheque waarmee het mogelijk werd om de activiteiten uit te breiden naar de gemeente Leudal. Dit jaar is de Speelgoedbank in Leudal van start gegaan. Dankzij deze bijdrage heeft de Speelgoedbank voldoende middelen om inwoners van Leudal te helpen als zij aankloppen bij de Speelgoedbank. De Speelgoedbank geeft ouders die geen verjaardagscadeau voor hun kind kunnen betalen een cheque waarmee zij een cadeau kunnen kopen bij Top 1 Toys in Roggel. Rudie Peeters: ‘Elk kind verdient een fijne verjaardag. Daarom helpen wij financieel kwetsbare ouders om hun kind een echt verjaardagscadeau te geven. Want een verjaardag zonder cadeau, dat kan niet vinden wij.’

Persbericht

Screenshot_20180410-080934

Persbericht - Midden-Limburg Actueel

LEUDAL – Elk kind verdient een mooi cadeau voor zijn verjaardag! Daarom helpt de Speelgoedbank ouders  die zelf geen verjaardagscadeau voor hun kind kunnen kopen. Sinds kort doet de Speelgoedbank dat ook in de gemeente Leudal!

In de gemeente Peel en Maas is de Speelgoedbank al enkele jaren actief. Vanaf nu kunnen ook inwoners van de gemeente Leudal gebruik maken van de Speelgoedbank. Om dat voor iedereen duidelijk te maken, werd afgelopen week de nieuwe naam gelanceerd: Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal.

‘Wij vinden elk kind echt jarig moet kunnen zijn. Een cadeau hoort daarbij. Maar helaas leven ook in deze regio veel kinderen in armoede. Hun ouders hebben geen geld voor een verjaardagscadeau’, vertelt Rudie Peeters, oprichter en voorzitter van Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal. ‘Daarom was het mijn wens om de Speelgoedbank uit te breiden naar de gemeente Leudal. Met hulp van Lions Club Leudal, Rabobank Peel, Maas en Leudal en de ondersteuning van Synthese is dat gelukt.’

Lions Club Leudal droeg de Speelgoedbank voor als goede doel voor de Ondernemersprijs Leudal 2017. Dimass, de winnaar van de Ondernemersprijs Leudal doneerde bovendien 1.000 euro. Om de Speelgoedbank een kick start te geven, is Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal ook het goede doel voor de Ondernemersprijs Leudal 2018 die op 3 oktober georganiseerd wordt. Zo kreeg de Speelgoedbank voldoende financiële basis om uit te breiden naar Leudal. Ook Rabobank Peel, Maas en Leudal ondersteunt de Speelgoedbank. Directeur Particulieren en Private Banking Anouk Viegen: ‘Wij willen als bank graag bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen. De Speelgoedbank sluit daar heel goed bij aan. Ook de samenwerking met lokale ondernemers spreekt ons erg aan.’

Welzijnsorganisatie Synthese helpt de Speelgoedbank met de uitgifte van de waardebonnen. Directeur Wim Gort: ‘Spelen is belangrijk. Het is een manier om je talenten te ontwikkelen. En talentvolle jongeren kunnen we in deze regio heel goed gebruiken. Daarom werken we graag met de Speelgoedbank samen.’ Wethouder Richard Verheul is blij dat de Speelgoedbank in zijn gemeente actief wordt. ‘Een cadeau kunnen geven én krijgen. Zelf naar de speelgoedwinkel kunnen stappen. Dat doet wat met de eigenwaarde van mensen. Het is fijn dat de Speelgoedbank dat mogelijk maakt. Zonder ingewikkelde regels en papierwerk!’

Zo werkt de Speelgoedbank
Speelgoedbank Peel & Maas – Leudal geeft ouders die het financieel moeilijk hebben een waardebon van 30 euro voor de verjaardag van hun kind. Deze bon kan in de gemeente Leudal besteed worden bij Top1Toys Coenen in Roggel. Ouders met kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen de bon bij Synthese in het Businesscentrum Leudal, Markt 6 in Roggel aanvragen. Eric Mestrom van Synthese is de contactpersoon. Stichting Leergeld, De Hertjes van Limburg en het Centrum voor Jeugd en Gezin zullen ouders op de Speelgoedbank wijzen. Kijk voor meer informatie op: http://www.speelgoedbankpeelenmaas.nl

Donatie van Rabobank aan Speelgoedbank Peel en Maas

December, 2017

Mede dankzij een donatie van de Rabobank Peel, Maas en Leudal kan de Speelgoedbank Peel en Maas op korte termijn beginnen met het opzetten van een Speelgoedbank in Leudal. De opzet hiervan zal hetzelfde zijn als in Peel en Maas waarbij kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen op hun verjaardag een kadobon kunnen krijgen om eigentijds speelgoed te kunnen kopen.

Persbericht

Dimass en de Lionsclub reiken check uit aan Speelgoedbank

Persbericht

Persbericht

Persbericht

Dagblad de Limburger

Bobo speelgoedbank proef

P&M: Speelgoedbank

Winnaars