Over de werkwijze

Kinderen van 4 t/m 13 jaar van ouders/verzorgers die ingeschreven staan als bewoner van de gemeente Peel en Maas.  Hun ouders hebben een besteedbaar inkomen ter hoogte van de Participatiewet of kinderen of maken gebruik van de voedselbank.

Bewoners van de gemeente Peel en Maas kunnen hun aanvraag indienen bij de WegWijzer van Vorkmeer (gevestigd in het Huis van de gemeente, Wilhelminaplein 1, Panningen, ma-vrij 08.30-12.00 uur, telefoon 077-3077350).

Voor inwoners van Peel en Maas beoordelen medewerkers van WegWijzer Vorkmeer aan de hand van een lichte toets op het besteedbaar inkomen.

Bij beschikbaarheid van voldoende middelen krijgen ouders per kind, 1 keer per jaar, voor de verjaardag, een bon van 30 euro. De bonnen worden dertig dagen voorafgaand aan de verjaardag van het kind gegeven.

Ouders krijgen een genummerde cadeaubon die ze kunnen besteden bij de deelnemende speelgoedzaken. De speelgoedzaak staat vermeld op de bon.

  • Gemeente Peel en Maas: Intertoys in Panningen, Markt 61

De bon wordt uitgegeven voorzien van een volgnummer. De medewerker noteert volgnummer en naam van kind (gezin). Als de ouder een cadeau gaat kopen wordt de bon ingeleverd bij de speelgoedwinkel. De speelgoedbonnen komen retour waardoor de Speelgoedbank kan zien wie hem ingeleverd heeft.

Het bestuur van de Speelgoedbank houdt toezicht op de juiste werkwijze, beoordeelt bijzondere situaties en handelt klachten af.

Nee, Speelgoedbank Peel en Maas zamelt alleen geld in middels giften en sponsoring . Het ingezamelde geld wordt omgezet in cadeaubonnen van een speelgoedwinkel.

Je kunt bij Speelgoedbank Peel en Maas GEEN tweedehands speelgoed inleveren!