Over de speelgoedbank

Elk kind verdient een fijne verjaardag. En wat is nu een verjaardag zonder cadeautje? Daarom helpt onze speelgoedbank ouders van kinderen van 4 tot en met 13 jaar om voor hun kind een leuk cadeau te kopen.  De speelgoedbank geeft financieel kwetsbare gezinnen een cadeaubon voor een echt verjaardagscadeau.

Het ontstaan

Hoera en Vorkmeer zijn partnerorganisaties met een duidelijk maatschappelijk doel. Zij zien de maatschappij om zich heen veranderen en willen hier graag een positieve bijdrage aan leveren. Vorkmeer ziet een toename van gezinnen in de schuldhulpverlening en de problematiek die hiermee gepaard gaat. Soms is er simpelweg geen geld meer voor een verjaardagscadeau!

Voor Hoera  kindercentra, een organisatie die dagelijks meer dan 4.500 kinderen opvangt, is de speelgoedbank een prachtig project dat geheel aansluit bij de ambitie van de organisatie, namelijk een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen en hun ouders.

Het beleid van de gemeente Peel en Maas

Verder draagt dit initiatief bij aan het beleid van de gemeente Peel en Maas om te komen tot een armoede vrije gemeente en natuurlijk om gezinnen die het financieel moeilijk hebben nog beter te kunnen ondersteunen.

” Voor Hoera  kindercentra een organisatie die dagelijks meer dan 4.500 kinderen opvangt, is de speelgoedbank een prachtig project dat geheel aansluit bij de ambitie van de organisatie

over

Over de organisatie

Bestuur Speelgoedbank Peel en Maas

Voorzitter Rudie Peeters
Penningmeester Ton Lemmen
Lid Ivo van Rees
Lid Annelies Teelen
Lid Josine van Loon

Speelgoedbank als zelfstandige stichting

De speelgoedbank is een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. Medewerkers van Hoera en Vorkmeer nemen deel op persoonlijke titel samen met andere vrijwilligers die zich betrokken voelen bij dit project. De stichting krijgt geen subsidie en werkt alleen met giften en fondsen.

Je kunt bij Speelgoedbank Peel en Maas GEEN tweedehands speelgoed inleveren!